16 maart 2020

Corona heeft ook gevolgen voor de paardensport

Er is geen ontkomen aan. Het coronavirus en alle maatregelen die daaruit voortvloeien hebben ook grote gevolgen in de hippische wereld. Maatregelen worden van dag tot dag strenger.

In Nederland leidt dat nu tot afgelasting van alle wedstrijden tot en met 6 april aanstaande. Organisaties die later in april een evenement hebben gepland, beraden zich over al dan niet annuleren.

Maar ook in het verenigingsleven, op hippische accommodaties, bij menclubs en op pensionstallen gelden ineens andere regels. Vergaderingen en bijeenkomsten zijn afgelast en menlessen en groepsritten gaan niet meer door. KNHS verenigingen moeten net zoals alle sportaccommodaties hun deuren sluiten. Dat geldt ook voor het Nationaal Hippisch Centrum.

Uiteraard blijft het wel mogelijk om paarden en pony’s de benodigde verzorging en beweging te geven. Daarvoor zijn adviezen afgegeven hoe dit zo veilig mogelijk kan plaatsvinden. Je kan hier lezen wat de KNHS alle paardensporters daarover adviseert. Op alle locaties geldt dat mensen die verkouden of grieperig zijn thuis moeten blijven. En er zijn nog aanvullende spelregels.

Ook de FEI is van mening dat de paardensport haar bijdrage moet leveren aan het beperken van de verspreiding van het virus. Afgelopen vrijdag adviseerde de FEI om alle paardensportevenementen voor de komende vier weken af te gelasten. De internationale federatie gelooft dat door er samen de schouders onder te zetten en elkaar te ondersteunen we het juiste doen in deze moeilijke tijd. Lees hier het volledige bericht van de FEI.

We zijn bij Hoefnet ook verbijsterd over de impact en vinden het een bizarre tijd. We wensen iedereen veel sterkte en hopen dat deze periode snel achter de rug zal zijn en we over enige tijd weer op een ‘normale’ manier van onze sport kunnen genieten.

Lees de laatste maatregelen voor paardensportaccommodaties

Volg de updates van de KNHS over CoronaAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.