12 april 2014

Dag van het Aangespannen Paard bol van de activiteiten

Op 17 mei vindt de 23e Dag van het Aangespannen Paard plaats, één van de grootste mensportevenementen van het jaar. Iedereen is welkom op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht op de Uithof. Dit jaar mét rondleiding in de Faculteit Diergeneeskunde.

In samenwerking met de Universiteitskliniek Paard vinden er rondleidingen plaats door de Faculteit Diergeneeskunde. Tijdens deze rondleidingen wordt een spectaculaire paarden demonstratie gegeven! Bent u altijd al nieuwsgierig geweest hoe het er in één van de grootste paardenziekenhuizen van Nederland aan toe gaat? Dan mag u dit zeker niet missen!Diverse takken van de aangespannen paardensport zijn vertegenwoordigd, zoals de marathon en concoursrubrieken. Voor jong en oud is er van alles te beleven, zoals workshops, strodorp, demonstraties en de kindertuin.
De oefenmarathon is, met honderd deelnemers, een van de belangrijkste onderdelen van de DAP. Tijdens de zenuwslopende Grande Finale strijden de snelste aanspanningen op het einde van de dag om de dagtitel.

In de hoofdring worden de hele dag concoursrubrieken verreden. Diverse paardenrassen, zoals Hackney’s, Friezen, Tuigers, Welsh pony’s en Shetlander  tonen hun mooiste gangen. Het programma wordt afgewisseld met verschillende demonstraties.
Gedurende de hele dag vinden ook verschillende interactieve workshops plaats waar iedereen aan mee kan doen.
Naast de hoofdring ligt het gezellige strodorp. Op deze markt vindt het publiek vele stands met paardenspullen en andere artikelen. Stamboeken presenteren met trots hun paardenras.
De kleinste bezoekers kunnen zich de hele dag vermaken in de kindertuin. Een clown, paardenritjes, springkussens; een spannend programma voor de kleinste!

Klik hier voor meer informatie