15 augustus 2013

De nieuwe MenSport is gearriveerd

De Vereniging Het Nederlandse Dartmoor Pony Stamboek bestaat 25 jaar en viert het jubileum op 7 september 2013 tijdens de jaarlijkse keuring in het Gelderse Hengelo. MenSport zette de kleine maar dappere Dartmoors op de cover. In het begeleidende artikel wordt dieper ingegaan op de historie en het gebruik in de mensport want een Dartmoor mag dan klein zijn: het is voor geen kleintje vervaard

En verder …
* Carlo Vermeulen is dé verrassing in het Nederlandse team dat naar het WK Tweespannen in Slowakijke (28 augustus tot en met 1 september 2013) is uitgevaardigd. MenSport sprak met hem en belicht in het kort ook de andere Nederlandse en Belgische kandidaten.
* Peter Bonhof was ruiter, mende nationaal en internationaal maar is vooral bekend door zijn werkzaamheden als O-menjury en dressuurjury tot en met Grand Prix. In 'Leren mennen met …' instrueert hij de lezers over verruimen en verzamelen.
* De familie Ardesch is actief in de tuigpaardensport. Vanuit hun handelsstal vertrok menig paard of menige pony naar mensportliefhebbers. Ardesch legde zelfs een mentuin aan waarin potentiële toppers worden getest en getraind.
* Horse Event (13 tot en 15 september 2013) houdt voor de vierde keer op de vrijdag een Mensportdag. 's Ochtends is er een seminar voor onder andere instructeurs, juryleden en wedstrijdmenners, 's middags worden er verschillende educatieve clinics gegeven.
* Het prestigieuze CAIO Aken is het feestje voor de vierspannen. In september wacht hen een Europees kampioenschap in Hongarije. Na Paardenspektakel Beekbergen werden met het oog op het WK de kaarten geschud voor de tweespannen. Van beide belangrijke evenementen leest u in MenSport een verslag.
* Nieuw: de Vlaamse recreatiemenners Toon Maandonks en Carina Martens schrijven een reisfeuilleton van hun belevenissen met hun tweespan. Ze reizen heel West-Europa door.

Tot slot …
Verslaggeving van alle sgmw districtskampioenschappen in Nederland, de column van Ineke Westers, actualiteiten, verslaggeving van regiowedstrijden, paardenavondvierdaagse 't Woold, het Concours International d'Attelage Traditional (CIAT) in Diepenheim en de tweede selectiewedstrijd van de Talentencompetitie voor jonge menpaarden en -pony's, een productenpagina met lezersaanbieding en nog veel meer …