18 oktober 2016

De nieuwe MenSport is onderweg…

Het herfstnummer van MenSport maakt de overgang van buiten naar binnen. We genieten nog even van mooie beelden van het NK voor traditioneel gerij in een ‘vorstelijke omgeving’. Ook een terugblik op het Belgisch Kampioenschap en je leest een interview met vijfvoudig Nederlands kampioen Harrie Verstappen. Hij denkt nog niet aan stoppen en vertelt waarom.


Instructeur Wim de Poorter leert ons de basis van het vierspanrijden. Hoe rijd je een wending en kan je voor- en achterspan apart bedienen? Wim legt alles duidelijk uit en vertelt over zijn voorkeur voor een zacht bit. Hoe belangrijk een goed passend bit is en wat er gebeurt als een bit niet goed zit, laat dierenarts en paardentandarts Maud Smedts zien.
Omdat de redactie wordt overspoeld met vervoerstips laten we je nog een paar praktische oplossingen van lezers zien voor transport van paarden, koets en tuigen. De dagen worden korter en daarmee is verlichting van de rijbaan nodig. Je leest hoe je betaalbaar en verantwoord ‘licht in de duisternis’ creëert. Het Mentalent waarmee je in dit nummer kennis maakt, is Hippiade kampioene Anouk de Geijter. Verder vind je de laatste nieuwtjes over Paard&Koets met een volledig overzicht van alle clinics en informatie over de diverse clinicgevers. En natuurlijk maken de aankondigingen, MenKalender en Koetserwaals dit nummer compleet.

MenSport 8 valt op 27 oktober in de bus en is ook te bestellen op www.paardenmagazines.nl.