26 maart 2015

De nieuwe MenSport komt er aan…

Het vroege voorjaar bracht al een aantal mooie dagen en mennend Nederland is klaar voor het buitenseizoen. Menners staan in de startblokken voor de wedstrijden en heerlijke buitenritten. Daarom trakteert MenSport je in dit nummer op twee Menroutes. We verkennen het Zeeuwse Noord Beveland waar een nieuwe menroute is aangelegd. En we toeren rond het Belgische Merksplas waar je langs mysterieuze plekken met een lange voorgeschiedenis komt.


* Marathonspecialiste Woutera van de Kamp geeft advies over het rijden van hindernissen. Ze vertelt hoe je de verschillende hindernistypen het beste kunt trainen en welke keuzes je kan maken in de marathon.
* Rijtuigbouwer Eric van den Heuvel geeft een rondleiding in het rijtuigenmuseum dat tijdens Pasen de deuren opent. Met de realisatie van het museum is de droom van zijn vader, Christiaan van den Heuvel, uitgekomen. Je kijkt je ogen uit in een wisselende collectie van unieke rijtuigen met bijzondere details.
* De ziekte van Cushing bij paarden heeft een nieuwe naam: Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, afgekort tot PPID. Tegelijk met de nieuwe naam is rond deze hormonale aandoening een intensief onderzoekstraject gestart. De eerste resultaten zijn even slikken. PPID treft niet alleen oude paarden en gaat niet alleen over een krullige vacht.
* Gebruiksgemak en moderne materialen staan centraal bij EMS Paardensport. Edwin Stok is een bevlogen menner, die zijn eigen ervaringen vertaalt naar producten voor menner en paard.
* Boyd Exell deelde zijn kennis met een groot publiek in Ermelo. Mensport was erbij en zag hoe de wereldkampioen zijn stokpaardje, balans is de basis, op alle fronten in praktijk bracht.

Verslagen van de laatste belangrijke indoors, het rallynieuws, reglementswijzigingen van de KNHS, het reisfeuilleton van Jos Schelles, Koetserwaals, actualiteiten en aankondigingen.