16 september 2016

De nieuwe MenSport komt er aan…

MenSport 7 staat bol van de kampioenen. Foto's, interviews, achtergrondverhalen en belevenissen van kampioenen van diverse mensportniveau’s vind je in dit nummer. Naast verhalen over het WK paramennen en NK ponymennen vind je natuurlijk de Hippiade mennen terug, waarin een interview met grootverdienster Suzanne Roman. 

Je kan ook lezen hoe het kampioenschap samengesteld mennen in Maasdijk verliep en we blikken terug op het WK voor enkelspannen. Daar interviewden we de kersverse wereldkampioen Dieter Lauterbach. Deze Duitse enkelspanmenner draait al heel wat jaartjes mee aan de top, maar hij begon ooit met een tweespan. Op datzelfde WK maakten we nader kennis met ‘de vrouw achter’ de Nederlandse bondscoach Ad Aarts. Zijn echtgenote Ingrid is achter de schermen een vaste waarde van het Nederlandse begeleidingsteam.

Verder lees je de tips van Mieke van Tergouw om je tweespan gelijk te laten lopen in een boeiend instructieverhaal. We gaan ook nader in op de fysiologie van het paard, waarin Carolien Munsters mens en paard met elkaar vergelijkt. Dat levert verbluffende inzichten op. Ook belichten we het alternatief voor hoefijzers: hoefschoenen. Het gebruik en de toepassing met verhalen van ervaringsdeskundigen. En we blikken al weer vooruit op het najaar met een voorbeschouwing op Paard&Koets. Een dubbele MenTalent in deze editie, met de zusjes Jana en Lisa Huys. Natuurlijk ontbreken de aankondigingen, kalender en Koetserwaals niet. 

MenSport 7 valt op 22 september in de bus en is te bestellen op www.paardenmagazines.nl.