1 juli 2013

De nieuwe MenSport komt er aan …

Op de cover van MenSport 5, 2013, prijkt een zeer talentvol menpaard: Caesar van Ans van der Velden. Ze stelde de KWPN'er voor in de eerste selectiewedstrijd van de Talentencompetitie voor jonge menpaarden en -pony's in Boxtel. Samen met Caesar mogen nog vier paarden en een pony door naar de finale. Alles over de Talentencompetitie, de opbouwende kritiek van de jury en de kansen die er nog liggen voor menners en/of fokkers die ook zo'n jong talent op stal hebben, leest u in de verslaggeving.

* Paarden en pony's die op de juiste wijze worden opgefokt, hebben meer vertrouwen in mensen. Dat vergroot hun kansen op een paardwaardig bestaan aanzienlijk. Menveteraan Wim Vos (81) heeft een visie …
* De ontvangst op Stal Berendijk is altijd hartelijk. Mensen staan er centraal maar ze moeten wel bereid zijn het paard als paard, mede-instructeur en coach te accepteren …
* Ongeveer 36 procent van de Nederlandse en Belgische paardenpopulatie is ooit door een teek gebeten. Teken kunnen ziekteverwekkers doorgeven. Catherine Butler promoveerde in 2012 op onderzoek naar tekengerelateerde ziektes bij paarden.
* De oorspronkelijk agrarische familie Brans gooide in 2006 het roer volledig om. Nu staat 365 dagen de mensport in De Steenhof Stables centraal. Alle gezinsleden doen mee. De jongste bracht dit jaar voor het eerst een vierspan pony's in de klasse 1 uit.
* Het Schalks Genot in Poppel (België) ontvangt menners en ruiters met paarden of pony's. In het grensgebied tussen Nederland en Vlaanderen rijd je de smokkelaars achterna.
* Het outdoorseizoen is in volle gang. In MenSport 6 vindt u verslaggeving over CAN Lähden, een observatiewedstrijd voor de tweespannen in aanloop naar het wereldkampioenschap, alsook het open Nederlands kampioenschap voor tandems, CAI-A Dillenburg (enkelspannen), CAI-A Saumur (observatiewedstrijd tweespannen), SGMW Hellendoorn, de Flevomendagen en de open dag c.q. Tiffanywedstrijd op de Strohoeve in Elsegem (België).

Tot slot …
Koetserwaals, de felicitaties aan nieuwe koetsiers, actualiteit, korte verslaggeving van regiowedstrijden, een verslag van de jaarlijkse mailcoachmeeting, Belgisch nieuws inclusief de Rallykalender en producteninformatie.