29 juni 2015

De nieuwe MenSport komt eraan …

Voor alle ponyaanspanningen, die internationaal furore willen maken, breken spannende tijden aan. Een MenSport eerder werden de mogelijke WK-kandidaten enkelspan in Nederland voorgesteld, in deze MenSport is het de beurt aan de ponytweespannen. Op de cover Rodinde Rutjens, haar moeder Jolanda groomt. Vanaf pagina 18 belicht Rodinde's vader Riny Rutjens zijn bijna historische band met Kühnle Carriage Manufactory en wordt de Sport Break Exclusive 31d van Kühnle onder de loep genomen. 

En verder …
* Bert de Ruiter vertelt op hippische evenementen altijd over anderen maar deze keer zijn de rollen omgedraaid en kwam MenSport onder andere te weten dat De Ruiter in zijn kinderjaren een Shetlandpony mende.
* Simone van Drie won een dressuurles van één van 's werelds beste dressuuramazones, Adelinde Cornelissen. MenSport was erbij en noteerde alle 'tips and tricks'.
* Op donderdagavond 25 juni 2015 werden in een selectiemoment drie Nederlandse aanspanningen voorgesteld die -zo blijkt- nu allemaal naar het eerste wereldkampioenschap Jonge Menpaarden in Hongarije mogen gaan. Bondscoach Ad Aarts legt uit waaraan een goed menpaard moet voldoen.
* Eén van de goed presterende ponytweespannen in Nederland is dat van Karel van Kekem. Hij rijdt Hackneypony's. Kruid-je-roer-me-nietjes die, als je het vertrouwen weet te winnen, voor je door het vuur gaan. Van Kekem: 'Een luie Hackney bestaat niet'. In MenSport een rasprofiel.
* In het tweede en laatste deel over de klassieke kleding in historisch perspectief beoordeelt expert Huub Hinskens de kleding die tijdens evenementen voor traditioneel gerij werden gedragen. Hinskens: 'Een kwestie van praktisch denken.'
* Gerrit Huiskamp nam MenSport mee op een mentocht in de omgeving van Huppel. Dat ligt bij Winterswijk. Onderweg kom je onder andere waadplaatsen door een beek tegen en zelfs een parcours waar je met je aanspanning wendingen kan oefenen.
* In mei 2015 was de grensstreek tussen Oost-Brabant en België het decor van de zesde Coachmeeting van Hoofdstad Aanspanning. Een coach uitbrengen kost heel veel energie en mankracht. Met MenSport mag iedereen nog even nagenieten.
* De afgelopen maanden passeerden veel internationale menwedstrijden die, met het oog op de komende wereldkampioenschappen, nauwlettend moeten worden gevolgd als je wil weten wie er uiteindelijk aan die WK's mogen meedoen. In MenSport een bundeling met de belangrijkste momenten. 

Tot slot …
Koetserwaals, nieuws en aankondigingen, MenPost, regiowedstrijden en producteninformatie met twee (!) lezersaanbiedingen: één voor Paard&Koets en één waarbij je een toegangskaartje voor Apossianata 2015 kan winnen.