4 augustus 2015

De nieuwe MenSport komt eraan….!

IJsbrand Chardon won voor de 26e keer het Nederlands kampioenschap, ditmaal in Beekbergen. Hij en zijn vierspan sieren de cover van MenSport 5, 2015. Die foto refereert meteen ook aan alle andere vierspannen en/of vierspanrijders die in deze editie centraal staan. In eerdere MenSports kon je lezen wie de mogelijke kandidaten voor de wereldkampioenschappen ponymennen enkel- en tweespan zijn. Die worden van 2 tot en met 6 september 2015 tijdens Outdoor Brabant (Breda) gereden. Nu zet MenSport de WK-kandidaten ponyvierspannen in de kijker.

En verder …
* MenSport was erbij toen De Prinsenhoeve in Breda er nog maagdelijk bij lag. Op dat landgoed worden de hindernissen voor de wereldkampioenschappen ponymennen gebouwd. Kijk mee en verwonder je over het wikken en wegen van een parcoursbouwer en zijn team. Want dat er een WK-waardige marathon moet worden neergezet, staat als een paal boven water.
* Nathan Nijs is aan het Belgische ponyvierspan firmament een rijzende ster. Het zit in de genen want vader Jan is ook geen onbekende in pony- en paarden(men)land. Maar slechts weinig mensen weten dat Nathan de ontwerper en bouwer van zijn eigen koetsen is.
* Drievoudig wereldkampioen vierspannen Boyd Exell verhuisde een half jaar geleden naar Valkenswaard. We maken kennis met het echtpaar Exell: Hij een tornado, zij relaxt …
* Annemiek en Marco Looije verdienden hun sporen in de Hackney-sport. In 2008 gooiden ze het roer helemaal om en 'gingen' authentiek. Zij zijn ook de (mede)initiatiefnemers van het RAD Gala in Tilburg.
* De Kastelentocht Doorn wordt altijd in het derde weekend van augustus gereden. Het evenement viert dit jaar een gouden jubileum. MenSport verhaalt …
* Brussel is de metropool van Europa. Erom heen ligt de Groene Gordel. Provincie Vlaams-Brabant en tal van andere partijen zorgden ervoor dat je met paard(en) en rijtuig dagenlang van al dat moois kan genieten. Maak kennis met de Equi-Trail.
* Inbraken en mishandeling van paarden door de zogenoemde paardenbeulen. Het is aan de orde van de dag. In MenSport lees je hoe je je dierbare bezittingen tegen onverlaten kan beschermen en wie op de juiste manier bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven, heeft ook nog recht op subsidie(s). 

Tot slot …
Koetserwaals, contactgegevens mencursussen en -instructeurs, kort nieuws, aankondigingen, korte verslagen regiowedstrijden, korte weergaven internationale wedstrijden, Belgisch nieuws, de reisfeuilleton van Jos Schelles, informatie over producten en de agenda.