8 december 2014

De nieuwe MenSport komt eraan …

Het pakketje MenSport, dat eind deze week in de bus valt, is driedubbeldik. Niet alleen omdat het magazine met veertig extra pagina's het jaar 2014 afsluit maar ook omdat de MenSport-kalender voor het komende jaar en het boekje '100 antwoorden op vragen over verzorging en gezondheid in de winter' zijn bijgesloten. Sommige tips ken je waarschijnlijk, andere zijn nieuw, maar lees het naslagwerkje aandachtig want het zijn juist onze menpaarden en -pony's die de kar trekken. Als ze de winter op de goede manier doorkomen, kunnen ze in het groene seizoen 2015 er weer fris en verantwoord tegenaan. MenSport 9 herinnert nog eens aan het succesvolle sport- en recreatiejaar dat we net achter de rug hebben.


* Vijf interviews met vijf Nederlandse kampioenen: IJsbrand en Bram Chardon, Stan van Eijk, Ewoud Boom en Marissa Schuiling.
* Op verzoek van Stephan Broekx lichtte een onderzoeksteam de resultaten van de dressuurproeven tijdens het wereldkampioenschap voor de vierspannen door. Broekx pleit voor de ontwikkeling van een objectieve beoordelingsmethode en doet dat zeer praktijkgericht.
* In de serie 'Leren mennen met …' laat Hans Zumbrink de lezers meekijken naar de bouw en valkuilen in een vaardigheidsproef.
* Hermann van den Bosch is de voorzitter van het relatief nieuwe KNHS Menforum. MenSport vroeg hem het hemd van het lijf over doelstellingen, samenwerking en kwaliteitsverbetering van de mensport.
* Karin Sevink reisde naar een Tsjechisch rijtuigmuseum en legde de mooiste rijtuigen op de gevoelige plaat vast.
* Lipizzaners, vierspansport en vrouwen: wat hebben die met elkaar? Of liever gezegd: waar zitten de hiaten?
* Menners en grooms raken weleens geblesseerd. Ten gevolge daarvan had Willy Berendijk chronische klachten. Ze liet zich door een Body Stress Release-practitioner behandelen.
* Fahrsport Schophoven nam in 2014 het bedrijf Rombach Kutsche over. Reden voor de MenTest om deze keer twee menwagens uit te proberen: De McLight marathonwagen voor een ponyenkelspan en de Schophoven Trainings- en Opleidingskoets.
* In september 2014 werden knooppuntenroutes in zuidwest Friesland geopend. Voor MenSport openbaarde zich een prachtig landschap met Hege Dyken en weidse vergezichten.
* Tijdens Paard&Koets werd het nieuwe (Nederlandse) opleidingsboek 'Haal je Menbewijs met plezier' gelanceerd. MenSport legde de nieuwe lesstof naast de oude.
* Maar liefs vijf acties voor abonnees staan er in de nieuwe MenSport. Loot mee, of schrijf je in, en ontvang korting of maak kans op één van de prijzen.
* Maak de kerstpuzzel en stuur het resultaat met je abonneenummer op. Uit de goede inzendingen wordt een winnaar geloot. Hij of zij krijgt een paardendeken van het merk Dominick ter waarde van 195 euro.

Koetserwaals, actualiteiten, verslagjes van regiowedstrijden, Indoor Nijkerk, de eerste wereldbekerwedstrijd, de reisfeuilleton van Jos Schelles, Belgisch nieuws en de agenda.