11 maart 2014

De nieuwe MenSport …!

Officieel begint het outdoor seizoen op 1 april. Na Ermelo, dat eigenlijk een beetje 'vals speelt' omdat die wedstrijden al op 29 maart 2014 beginnen, staan Heukelom en Eefde Gorssel in het eerste weekend van april op de kalender. Op deze MenSport het tweespan van Anneke Stronks, gefotografeerd in Eefde-Gorssel 2013. Zij staan model voor een fris begin: een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen.

En verder in deze MenSport …
* Chantel Vermerris is een shooting star aan het firmanent van de enkelspanmenners met pony's. Ze is ook lid van het Perspectieventeam en vertelt hoe ze fysiek én mentaal wordt ondersteund.
* Boyd Exell was te gast bij Wim De Poorter die in de Belgische menwereld naam en faam opbouwde als het om menopleidingen gaat. In de serie 'Leren mennen met …' gaat Exell met een tweespan Appaloosa's aan de slag.
* Paardenogen zijn niet alleen de spiegel van de ziel, ze geven ook aan wat er in het paardenlichaam (eventueel) mis is. De gezusters Carla en Margreet Reiling praktiseren irisdiagnostiek.
* In 2013 bestond Hans van der Mee Rijtuigen dertig jaar. In MenSport een reportage over een bescheiden maar vooral gepassioneerde familie.
* Na een positieve test op doping blijkt dat de meeste paardensporters niet expres hun paard of pony verboden stoffen toedienden. Erkend paardendierenarts Astrid Bos (Dierenkliniek Emmeloord) wijst op de risico's van kruidenmengsels en theeën.
* Voordat menners zich weer volop in de wedstrijden storten, loont het de reglementen van de KNHS en FEI na te lezen want als ambitieuze sporter wil je natuurlijk voorkomen dat er een melding van een 'strafbaar feit' wordt gedaan, met de mogelijke gevolgen van dien. In de rubriek MenBasis een samenvatting over het straf- en sanctiebeleid.
* Dit jaar word voor het eerst het men- en ruiternetwerk in de gemeente Veere in gebruik genomen. MenSport verkende er de omgeving.
* De finale van de wereldbeker 2013-2014 kende een bizarre ontknoping. Naast het sportverslag vindt u een kort interview met de huidige titelhouder, Boyd Exell.


Tot slot …
Menvakantietips, Koetserwaals, de column van Ineke Westers, actualiteiten, regioverslaggeving waaronder Mennen in Mokum en Indoor Houten (inclusief de districtskampioenschappen West), de reisfeuilleton van Jos Schelles, Belgisch nieuws, informatie over producten en de agenda.