21 Februar 2015

Das Fahrsportprogramm der Equitana steht

Equitana, terecht ook wel als wereldbeurs van de paardensport betitelt, opent op zaterdag 14 maart haart poorten en tien dagen lang is Essen vervolgens het Mekka van de paardensportliefhebbers. Traditionieel is de dinsdag -  dit jaar 17 maart – bij Equitana de dag van de menners. 


Er wordt een gevarieerd programma aangeboden. Discussiefora, clinics en de populaire mini-marathon, die dit jaar wordt gesponsord door Volvo-Zentrum Rhein-Ruhr. Bij dit spektakel is dit jaar onder andere Claudia Lauterbach van de partij, winnares van de individuele zilveren medaille bij het WK enkelspannen vorig jaar, haar man Dieter Lauterbach, team-wereldkampioen enkelspannen en de regerend Duits kampioen vierspannen Georg von Stein. Bovendien is de meervoudig Duits kampioen en team-wereldkampioen vierspannen van 2006 Rainer Duen aanwezig. Verdere deelnemers bij de vierspannen zijn Sascha Utz en Sebastian Heß. Naast de genoemde routiniers ook twee jonge talenten, namelijk Europees vice-kampioen jeugd Katharina Weber en de winnares van het brons bij hetzelfde Europees kampioenschap, Jovanca-Marie Kessler in Essen. De minimarathon wordt gehouden in de vorm van een estafette met enkel- en vierspannen. Het parcours wordt ontworpen door de Duitse internationale parcoursbouwer Wilhelm Wörner.

In een van de discussiefora, waaraan naast de Duitse bondstrainer Karl-Heinz Geiger ook de coördinator mensport van de FN, Fritz Otto-Erley, en de Duitse kampioen bij de vierspannen Georg von Stein zullen deelnemen, gaat het met name om het thema: waarom domineren de Nederlanders de vierspansport en inmiddels ook het ponymennen.
Een andere discussieronde heeft het thema jeugd aan de leidsels.

Programma