5 Januar 2016

Ungarisch-niederländische Verstärkung für Chester Weber

De Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber heeft zijn selectie paarden uitgebreid met twee Nederlandse paarden, voorheen uitgebracht door de Hongaarse topmenners József Dobrovitz en Mark Osztertág. De KWPN-ruinen Amadeus (v. Talos) en Asjemenou (v. Patijn) verruilen binnenkort hun Hongaarse onderkomen voor de stallen van Weber in de Verenigde Staten.

De 11-jarige Amadeus maakte de afgelopen zes jaar vast deel uit van het vierspan van de succesvolle Hongaarse vierspanrijder József Dobrovitz. Als allround achterpaard leverde de ruin een bijdrage aan de uitstekende prestaties van de meervoudig Hongaars kampioen, met als hoogtepunt het behalen van de vierde plaats tijdens het EK in Aken 2015.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


De 11-jarige Asjemenou was de vaste waarde van het tweespan waarmee Dobrovitz’ neef Mark Osztertág een groot aantal hoge klasseringen boekte en deelnam aan de Wereldkampioenschappen in 2013 en 2015. Het 25-jarige mentalent zette de ruin bovendien in tijdens het EK vierspannen in Izsák 2014. De Patijn-zoon leverde ook een bijdrage aan het winnende optreden van József Dobrovitz in de vierspanrubriek op het CAI3* Altenfelden in 2015.Foto: Krisztina Horváth
Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth
Foto: Krisztina Horváth

Chester Weber is blij met de aankoop: “Ik ben altijd op zoek om mijn paardenselectie uit te breiden en we vernomen dat deze paarden beschikbaar zouden komen. Ik was in eerste instantie niet van plan om twee paarden te kopen, maar Michael Freund en ik konden gewoon niet kiezen nadat we ze hadden uitgeprobeerd. Het zijn fantastische paarden die zeer goed zijn ingewerkt. Ik ben heel trots dat ik deze twee paarden kan gaan rijden.”
De paarden vertrekken volgende week naar Florida, waar ze naar alle waarschijnlijkheid door Chester al worden ingezet op de eerste internationale menwedstrijd van dit seizoen in de USA, in Dade City. Als de paarden voldoen aan zijn verwachtingen is de kans groot dat de dieren komende zomer terugkeren naar Europa waar Weber zich voorbereidt op het WK vierspannen in Breda.