7 August 2016

Piber: Polnischer Doppelsieg

Weronika Kwiatek won gisteren de marathon voor haar broer Bartlomiej en de jonge Zwitser Stefan Ulrich. De hindernissen waren uitdagend, maar de omstandigheden voortreffelijk.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

In der Gesamtwertung setzte sich Dieter Lauerbach an die Spitze. Allerdings beträgt sein Vorsprung nur 0.2 Punkte auf Weronika Kwiatek, die wiederum knapp zwei Punkte Vorsprung auf ihren Bruder hat.
Keineswegs geschlagen sind die beiden französischen Teammitglieder Marion Vignaud und Renaud Vinck. Auch die Niederländerin Saskia Siebers, der Luxemburger Franz Schiltz und der Finne Jouni Heiknheimo liegen noch innerhalb von zwei Bällen. Die Siegerin der Dressur, Marlen Fallak, liegt gemeinsam mit Stefan Ulrich auf dem neunten Platz
In der Mannschaftswertung liegt Deutschland vor Polen und Frankreich. Die Schweiz als Vierte hat lediglich einen halben Punkt Rückstand auf Bronze. Fünfte ist die Niederlande, zwei Bälle hinter der Schweiz.
Eines ist als sicher, das Hindernisfahren zum Abschluss morgen wird nochmals richtig spannend sowohl für die Einzel- wie für die Mannschaftswertung.

Bitte hier klicken für die Ergebnisse.

Bitte hier klicken für die Bilder.

Na de regen van vrijdag beslisten de juryleden om hindernis 5 uit het marathonparcours te nemen, omdat de grond daar gewoon te nat was. In de overige hindernissen was de ondergrond heel goed te rijden, opvallend, te meer als je weet dat er de avond ervoor 60 milimeter regen op gevallen is. Ook het weer hielp dus mee om van de marathon een prachtig spektakel te maken met veel publiek.
Een eerste signaal gaf de Duitser Jens Chladek af met een snelste tijd die lang zou blijven staan en hem uiteindelijk de zevende plaats opleverde. De beste Nederlandse was Saskia Siebers met een zesde plaats en ook Rudolf Pestmann deed het goed met een veertiende stek, waardoor Nederland de afstand met de medailleplaatsen kon verkleinen. Een plaatsje daarachter eindigde Isidor Weber als beste Oostenrijker.

Een sterke prestatie zette de Fin Jouni Heikinheimo neer met de vijfde plaats met minder dan een punt achterstand op de beste Duitser Dieter Lauterbach, die in de eerste hindernis de snelste tijd reed.

Een verrassende derde plaats behaalde Stefan Ulrich, de zoon van de Zwitserse vierspanrijder Werner Ulrich.
Bartlomiej Kwiatek begon voorzichtig en werd gaandeweg de marathon steeds sneller. Hij liep echter in hindernis 3 een bal op, maar had uiteindelijk toch ruim twee punten voorsprong op de jonge Zwitser.
Even sterk reed zijn zus Weronika, die op haar beurt haar broer op bijna een punt reed en de overwinning greep.

Pech was er voor de tweede in de dressuur, Suzy Stafford, zij werd uitgesloten nadat ze een parcoursfout niet had hersteld.

In het tussenklassement nam Dieter Lauerbach de leiding over. Zijn voorsprong op Weronika Kwiatek bedraagt echter slechts 0,2 punten, die de hete adem van haar broer met minder dan 2 punten voelt.
Ook nog goede kansen hebben de beide Franse teamleden Marion Vignaud en Renaud Vinck. Ook Saskia Siebers, de Luxemburger Franz Schiltz en de Fin Jouni Heiknheimo liggen nog binnen twee balletjes. De winnares van de dressuur, Marlen Fallak, ligt samen met Stefan Ulrich op de negende plaats.
In het teamklassement ligt Duitsland voor Polen en Frankrijk. Zwitserland als vierde heeft slechts een half punt achterstand op het brons. Nederland moet twee balletjes goedmaken op Zwitserland om verder te stijgen in het klassement.
Een ding is echter zeker, de vaardigheid zal vandaag nog echt spannend gaan worden, zowel individueel als voor de Teams.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.