31 augustus 2013

Topolcianky: Harrie Verstappen 2e in marathon, Nederland naar 4e plaats in landenklassement

Van de 72 deelnemers vandaag heeft Harrie Verstappen op fantastische wijze een tweede plaats in de marathon behaald.

Breed lachend kwam hij over de finish: “Ik ben tevreden. Het was een mooie, WK-waardige marathon!” Met deze prestatie is hij individueel opgeklommen van de 22ste naar de 7e plaats. Marathon winnaar Vilmós Lázár staat nu eerste in het totaal klassement, met 2,69 punten voor op Carola Diener. Dat betekent dus dat hij morgen in de vaardigheid geen bal eraf mag rijden om Diener voor te blijven. Het verschil met Verstappen is 14 punten. Zoltán Lázár staat op een derde positie na de marathon, op iets meer dan een punt achter Diener.
Ook de andere drie Nederlanders hebben uitstekend gereden. Het mooie resultaat van Carlo Vermeulen, 14e in de marathon telde eveneens mee voor het team. Nederland is daardoor in het landen klassement opgeklommen naar de 4e plaats. Tom Engbers was de tweede Nederlander in de marathon en eindigde op een 9e plaats. Hij rijdt op individuele titel.
Barry Capstick, na de dressuur op de 2e plaats, kwam ongelukkig ten val na een slippartij in de waterbak. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen.