30 maart 2014

Debutanten doen het goed in Ermelo

Op de eerste officiële  samengestelde menwedstrijd van dit jaar, die zondag 30 maart op de terreinen van de KNHS werd verreden, was een mooie rol weggelegd voor klasse 4 debutanten Stan van Eijk en Eline Houterman. Met gerenommeerde juryleden en overzichtelijke onderdelen was het een uitgelezen gelegenheid voor de menners om het seizoen te starten. 


Eline Houterman maakte de overstap naar klasse 4 enkelspan paard en boekte zelfs het beste totaalresultaat van de dag. Na een prachtige dressuurproef en één afgereden bal in de vaardigheid stond ze bovenaan in het tussenklassement. Ook in de marathon stond ze haar ‘mannetje’, want ze realiseerde een gedeelde tweede plaats met Wim Warmenhoven. De marathon werd gewonnen door Hans Timmers, hij en Marissa Schuiling (enkelspan pony klasse 4) waren in de fraaie hindernissen de snelsten van de dag. Arie Dibbits werd met Gijs tweede in de rubriek enkelspan paard.
Stan van Eijk debuteerde met zijn tweespan paarden in klasse 4. Ook hij reed een prima dressuurproef, een winnende marathon en de beste vaardigheid van zijn groep. “De dressuur liep lekker, rijtechnisch was het goed, ik moet alleen zelf de figuren netter rijden”, vertelt Van Eijk. Hij werd op de voet gevolgd door Patrick de Vries.
Er verschenen maar liefst tien vierspannen paarden aan de start in het zonnige Ermelo, waaronder internationale deelnemers, zoals de Fransman Stéphane Chouzenoux, de Belg Glenn Geerts en de Amerikaanse Lisa Stroud. Stroud reed hier voor het eerst met het door haar overgenomen succesvolle span van Daniel Schneiders. Ook in deze rubriek een debutant, namelijk Bram Chardon, die startte met een vierspan paarden van Wolf von Buchholtz. Theo Timmerman hield zijn reputatie van Nederlands-en Europees kampioen hoog en won deze grote rubriek, met IJsbrand Chardon als mooie tweede.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's