28 juni 2016

Deelnemers WK enkelspannen Piber bekend

Na het Nederlands Kampioenschap in Uden afgelopen weekend heeft bondscoach Ad Aarts de deelnemers aan het Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden in Piber, Oostenrijk, van 3 tot en met 7 augustus bekend gemaakt. Wilbrord van den Broek, Saskia Siebers, Rudolf Pestman en Eline Houterman gaan de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen.
Regerend Wereldkampioen en meervoudig Nederlands Kampioen Wilbrord van den Broek start met zijn 20-jarige Oscar (v. Inspekteur) waarmee hij in 2014 de Wereldtitel behaalde.
Saskia Siebers won afgelopen weekend opnieuw goud in het Nederlands Kampioenschap en won in april de eerste observatiewedstrijd in Horst met haar 11-jarige ruin Axel. Siebers maakt in Piber haar WK-debuut.
Rudolf Pestman behaalde zilver in het Nederlands Kampioenschap met zijn 13-jarige ruin Diesel waarmee hij ook in 2012 en 2014 deelnam aan de Wereldkampioenschappen.
De 20-jarige Eline Houterman neemt op individuele titel deel aan het Wereldkampioenschap, waar zij evenals Siebers zal debuteren. Houterman start met haar 14-jarige ruin Vygo (v. Pacific) waarmee zij vierde werd op het NK.

Het begeleidingsteam bestaat naast bondscoach Ad Aarts uit teamveterinair Schelto Jonker.