28 juni 2016

Deelnemers WK paramennen Beesd bekend

Na de tweede observatiewedstrijd in Uden afgelopen weekend heeft bondscoach Ad Aarts de deelnemers aan het Wereldkampioenschap voor paramennen in Beesd van 3 tot en met 7 augustus bekend gemaakt. Jacques Poppen, Francisca den Elzen, Ingmar Veneman, Aad van Marwijk en Dinja Steenkamp gaan de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen.


Photo: Krisztina Horváth


Photo: Krisztina Horváth

Het team bestaat uit regerend Wereldkampioen Jacques Poppen, Francisca den Elzen en Ingmar Veneman. Aad van Marwijk en Dinja Steenkamp nemen op individuele titel deel.
Poppen won de observatiewedstrijd in Horst en werd tweede in Uden met zijn Arabo Friese ruin P.P. (v. Yk Dark Ynte) waarmee hij in 2014 de Wereldtitel behaalde.
Den Elzen won met haar 8-jarige Welsh ruin Bart Blom voor de tweede opeenvolgende keer de KNHS-Para Men Trophy en maakt in Beesd haar WK-debuut.

Veneman reed haar 15-jarige KWPN-merrie Umpire naar de derde plaats in Uden en sleepte hiermee haar tweede WK-ticket in de wacht. In 2014 behaalde zij de zesde plaats op het WK in Sandringham.

Aad van Marwijk droeg in 2014 bij aan de zilveren teammedaille en komt in Beesd aan de start met zijn 13-jarige Kyra.
Dinja Steenkamp maakt op de terreinen van de Heerlijkheid Mariënwaerdt haar WK-debuut met Balou.

De paramenners worden in Beesd begeleidt door bondscoach Harry de Ruyter die Ad Aarts vervangt aangezien deze hetzelfde weekend de enkelspanrijders begeleidt op het WK enkelspannen in Piber, Oostenrijk.Photo: Krisztina Horváth