19 mei 2014

Deelnemers WK paramennen bekend

Ermelo (KNHS) – Bondscoach Ad Aarts (Liessel) heeft het team bekend gemaakt dat Nederland vertegenwoordigt op het Wereldkampioenschap voor paramenners in Sandringham, Groot Brittannië, van 26 tot en met 29 juni 2014.

Het team bestaat uit Aad van Marwijk (Monster), Jacques Poppen (Froombosch) en Adriaan Struyk (Hellendoorn). Nieuwkomer Ingmar Veneman (2e Exloërmond) neemt op individuele basis deel.
Voor Jacques Poppen wordt het zijn vijfde WK-deelname. De succesvolle menner vormt al jaren een vaste waarde voor het Nederlandse team en nam ieder WK medailles mee naar huis, met als hoogtepunt individueel-en teamgoud in 2008. Poppen rijdt met de 9-jarige Arabo Fries P.P. en verdiende zijn WK-ticket met zijn overwinningen in Horst en Uden.
Adriaan Struyk is met vijf WK-deelnames op zijn naam de meest ervaren deelnemer. Struyk hielp het Nederlandse team zowel in 2008 als in 2012 aan het teamgoud. Met de 17-jarige New Forest pony Marko liet Struyk dit seizoen constante prestaties zien en werd hij door Aarts opnieuw opgesteld in het team.
Aad van Marwijk en Ingmar Veneman maken in Sandringham hun WK-debuut. Van Marwijk rijdt sinds 2012 met zijn 11-jarige merrie Kyra en zijn prestaties laten een stijgende lijn zien met mooie resultaten in Horst en Uden.
Menster Ingmar Veneman startte in 2010 met de mensport met een tweespan pony. Door haar handicap maakte ze de overstap naar enkelspan paard. Met de 19-jarige KWPN-merrie Umpire start ze sinds het begin van dit seizoen in de pararubriek en reist ze als individueel deelnemer af naar het koninklijke landgoed in Sandringham.

De deelname van de paramenners aan het WK wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation.