1 augustus 2022

Deelnemerslijst EK Jeugdmennen bekend

De deelnemerslijst voor het EK Jeugdmennen in Kisbér-Ászár is bekend gemaakt. Het is nu dus duidelijk welke landenteams en welke individuele rijders van start gaan.

De organisatie is de afgelopen maanden druk geweest met het renoveren en het bouwen van nieuwe hindernissen, zodat de jeugd onder optimale omstandigheden kan presteren.

Titelverdedigers

Tijdens het EK in Selestat 2021 won Kris Rohrssen (IRL) goud bij de Children. In Hongarije start hij bij de Junioren met zijn pony Checkmate, die hij ook vorig jaar startte. Bij de Junioren enkelspan pony was het podium vorig jaar volledig Nederlands met Jur Baijens bovenaan, Renate Provoost op zilver en Sam Couwenberg op brons. Jur Baijens en Renate Provoost krijgen dit jaar de kans om hun titel te verdedigen.

Konrad Gerweler (GER) won vorig jaar goud bij de Junioren tweespan pony’s. Lisa Maria Tischer (GER) en Anouk de Haas (NED) zijn dit jaar opnieuw geselecteerd en zij zullen hun gouden medailles bij de U25 enkelspan pony en U25 tweespan pony verdedigen. De Duitse Anne Unzeitig en de Luxemburgse Marie Schiltz zijn dit jaar niet aanwezig. Zij wonnen vorig jaar goud en zilver bij de U25 Enkelspan paard. Come Boisteau (FRA), de winnaar van de bronzen medaille in 2021, gaat wel naar Hongarije.

Duitsland won in Selestat de gouden teammedaille. Het zilver ging naar Nederland en Frankrijk eindigde op de bronzen plaats.

Bekijk de deelnemerslijst hierAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.