5 oktober 2014

Deurne: Verrassende winnaars en mooie strijd

Tijdens de laatste samengestelde menwedstrijd dit seizoen voor klasse 3/4 in Deurne was een mooie rol weggelegd voor debutanten. Zo won Arion Vissers de rubriek enkelspan pony klasse 4 en werd Chantal van der Wijst eerste bij de tweespan pony klasse 4. Beiden debuteerden in hun rubriek.
Frans Hollebekkers en Joop Gommers waren de besten bij respectievelijk tweespan paarden klasse 3 en enkelspan paarden klasse 3.
Cas Hendriks werd eerste bij de tweespan pony's klasse 3 en ontving een bokaal, aangezien hij als enige deelnemer alle drie wedstrijdonderdelen won.

Klik hier voor alle uitslagen

Na de tweespan paarden klasse 4 (zie andere bericht) was de rubriek enkelspan paard klasse 4 het best gevuld. Hier was een hoofdrol weggelegd voor Frans Hellegers die met zijn 19-jarige Donnerstolz na twee onderdelen als eerste was geplaatst. Met minder dan een punt verschil met Eline Houterman gingen ze de marathon in. Jacqueline de Groot won dit onderdeel, maar Hellegers reed ook een snelle marathon en behield zijn koppositie: "Hij wordt steeds beter, ongelooflijk, hij vindt het zó leuk!" Houterman sloot dit seizoen ook af met een mooie tweede plaats in het eindklassement. Saskia Siebers werd derde.