29 september 2013

Deurne: Wilbrord van den Broek en Harrie Verstappen Nederlands kampioen

In de zware marathon wisten zowel Harrie Verstappen als Wilbrord van den Broek hun koppositie in het tussenklassement te behouden. Wilbrord van den Broek prolongeerde daarmee zijn NK titel enkelspan paard met Oscar.


Beide menners hadden na de dressuur en vaardigheid enige speling op de nr’s 2 en hebben met beleid deze positie behouden. En beiden hebben hun voorspong zelfs nog verder weten uitbouwen. De snelste marathonrijder van vandaag was enkelspanrijder Frank van der Vegt met DJ.
De marathon bestond uit 8 hindernissen, waaronder 2 waterbakken. Voor Verstappen, die vorige maand nog bijdroeg aan het bronzen teamresultaat op het WK in Slowakije is dit zijn tweede NK titel tweespannen.“ Dit was een mooie wedstrijd, maar wel zwaar. De hindernissen waren nogal mul, omdat wij vrij laat startten. Ik heb een tandje rustiger gereden dan anders, want ik wilde geen fouten maken,” vertelt Verstappen.
Wilbrord van den Broek won met zijn Oscar voor de derde keer op rij het NK. “En het mooiste is dat dit voor Oscar zijn 10e titel op rij is! Eerst 7x Nederlands Kampioen met mijn vader Jan van den Broek en nu 3x met mij. Ik heb geen risico’s genomen, maar wel hard gereden. Dat houdt mijzelf ook scherp,” vertelt een blije Van den Broek.
Voor beide menners was dit de laatste wedstrijd van het seizoen en beiden geven hun paarden nu eerst een paar maanden rust.

Klik hier voor alle uitslagen