27 juni 2016

Dibak wint in tropisch Pleternica

Waar Nederland nog steeds wacht op een acceptabele start van de zomer, is deze al in volle gang in onder andere Kroatië waar dit weekend onder tropische omstandigheden CAI Pleternica werd verreden. 

Ondanks het feit dat de organisatie geen inschrijf- en stallingsgeld rekende, kwamen maar 25 deelnemers aan de start, waaronder veel Kroaten, maar ook enkelen uit Hongarije, zilveren medaillewinnaars (WK Tweespannen 2015) Jozsef Dibak en Francesco Aletti Montano uit Italië en de Chileen Jorge Guiterrez, die in Hongarije een aantal paarden heeft geleasd om ervaring in Europa op te doen. Het kwik steeg dagelijks tot 35 graden met als extra bijkomstigheid dat de marathon op zaterdag voortijdig een einde kende doordat een plotselinge storm opstak. ‘Dat was een bizar moment, binnen 3 minuten vlogen tijdwaarnemingen en tenten door de lucht en het onweer was bijna angstaanjagend’, aldus Marie de Ronde die als jurylid aanwezig was. ‘Zo flexibel als de organisatie was, werd de marathon op zondagochtend weer opgestart voor de laatste acht aanspanningen met alle vrijwilligers en laat in de middag pas de vaardigheid.'

Josef Dibak reed onbedreigd naar de overwinning, collega Aletti Montano leek ook op weg naar een goed resultaat maar miste een poort in de marathon en trok zich terug voor de vaardigheid. Het kegelparcours van de hand van de Hongaarse parcoursbouwer én ponyvierspanrijder Vilmos Jambor werd een uitdaging waarin niemand foutloos bleef, Guiterrez verslikte zich met een fout parcours. In de nationale rubriek werden David Susac (tweespannen) en Tomislav Drenjancevic gehuldigd als kampioenen.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans