24 maart 2020

Dierenarts-assistente Esther Klok in strijd tegen coronavirus

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde gaat inventariseren welke medische hulpmiddelen in de strijd tegen het coronavirus beschikbaar zijn bij de vierduizend dierenartsen die in Nederland werkzaam zijn. Eén van de mensen die meewerkt aan dit project is Esther Klok, groom en partner van internationaal enkelspanrijder Rudolf Pestman en dierenarts-assistente bij Dierenkliniek Winsum.

In de Telegraaf is te lezen dat de dierenartsen een mail hebben ontvangen waarop zij kunnen aangeven welke medische hulpmiddelen (zoals beschermende kleding en beademingsapparatuur) zij op de praktijk hebben, en wat ze eventueel kunnen missen als er grote tekorten ontstaan in de humane zorg. Op dit moment wordt er uitsluitend geïnventariseerd; er is nog geen inzamelingsactie gestart want niet alles uit dierenklinieken is bruikbaar. De dierenartsen hebben de laatste tijd wel al veel beschermende kleding en mondkapjes afgestaan aan huisartsen.

Esther: “De humane zorg gaat nu even voor. Ik merk dat niet alleen onze praktijk, maar ook veel dierenartsen die we kennen, de dierenzorg nu op een lager pitje hebben staan. Alleen de echte spoedgevallen doen we nog. De apparatuur die wij hebben komt uit ziekenhuizen en zou daar ook gebruikt kunnen worden als het nodig is. We doen wat we kunnen.”

Klik hier voor het gehele artikel

bron: De Telegraaf


Esther Klok
Foto: Krisztina Horváth