21 juni 2014

Dillenburg: spannende marathon

Vandaag stond bij de internationale enkelspanwedstrijd in Dillenburg de marathon op de agenda. De weersomstandigheden waren voor de zware marathon ideaal, een fris windje, niet te veel zon en een koele temperaturen. Dat was maar goed ook, want de trajecten met veel klim- en daalwerk waren zwaar.Jan Moonen

De Nederlandse enkelspan paarden wisten de aansluiting met de Duitse concurrentie te houden. Frans Hellegers werd derde, op de voet gevolgd door Jan Moonen en Wilbrord van den Broek.

De overwinning ging vandaag opnieuw naar de jonge Duitse menner Philipp Faißt, die met door de Nederlander Gerrit Wilting gefokte merrie Ann in Time ruim anderhalf punt pakte op zijn landgenoot Dieter Lauterbach.

Frank van der Doelen was vandaag de grote pechvogel. Voordat hij hindernis 1 binnenreed, bleek een remleiding van zijn marathonwagen defect te zijn, waardoor het rijden in de lastige hindernissen van Dillenburg gevaarlijk werd. Door een fatale vergissing, hij nam hindernis 6 voor hindernis 5, reed hij zichzelf uit de wedstrijd.


Eline Houterman

Bij de twee sterren-wedstrijd kon Eline Houterman de positieve lijn van gisteren uit de dressuur doortrekken en werd derde. Ook Saskia Siebers kon met haar vijfde plaats tevreden terugblikken op de marathon. Beide Nederlandse mensters dingen morgen mee om de winst in de wedstrijd.


Tonnie Cazemier

Ook bij de pony’s was er Nederlands succes. Tonnie Cazemier werd vandaag derde en heeft zodoende morgen goede vooruitzichten op een hoge totaalklassering.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.