20 juni 2014

Dillenburg: volle buit voor Nederlandse menners bij twee sterren dressuur en bij de pony’s

Op veler verzoek toonde de organisatie van de internationale enkelspanwedstrijd in Dillenburg zich onlangs bereid om naast het drie sterren-programma ook een samengestelde wedstrijd op twee sterren-niveau te realiseren. Dit vooral met het oog op de dit jaar gewijzigde internationale regels voor de deelname aan menwedstrijden. Daardoor kunnen menners die nog geen kwalificatie hebben voor een drie sterren-wedstrijd, de vereiste punten vergaren om later dit jaar aan het WK enkelspannen te kunnen deelnemen. Helaas schreef de organisatie voor deze rubriek proef 7a voor, waardoor de deelnemers Dillenburg niet als kwalificatie kunnen gebruiken.

Eline Houterman (archief)

Bij de enkelspan paarden gaven de Nederlandse deelneemsters de toon aan. Al vroeg in de wedstrijd zette Eline Houterman met Vygo de winnende proef neer. Tegen het einde van de dressuurwedstrijd wist Saskia Siebers echter nog heel dichtbij te komen, zodat er morgen in de marathon een strijd op het scherpst van de snede kan worden verwacht.
 


Tonnie Cazemier

Bij de drie sterren pony-dressuur wist Tonny Cazemier de vijfkoppige jury te overtuigen en de andere deelnemers achter zich te houden, waarbij de Duitse concurrenten Marlena Brenner en Patrick Hanisch de overige podiumplaatsen in de wacht sleepten.

Bij de drie sterren-dressuur van de paarden stond vandaag deel 2 op het programma. Wilbrord van den Broek werd vierde, Rudolf Pestman vijfde, Saskia van Heesch zesde en Frank van der Doelen achtste. De drie eerste plekken vielen ten deel aan de Duitse rijders Philipp Faißt, Dieter Lauterbach en Detlef Böhlmann.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.