25 augustus 2013

Districtskampioenen Oost en afvaardiging Hippiade bekend

Als laatste van de vier districten heeft district Oost afgelopen zaterdag haar kampioenschap verreden. Dit kampioenschap mennen dressuur en vaardigheid was tevens selectiewedstrijd voor de Hippiade.

ZZ menster Jeannette Veldboom uit Zeewolde nam met 2 paarden deel aan de rubriek enkelspan paard en werd daarmee kampioen èn reservekampioen.
Met Veldstar Risk kreeg Jeannette Veldboom de hoogste score, nl. 66,84%, vlak daarna opgevolgd door haar Veldstar Sando met 65,55%.
De ZZ titel dressuur enkelspan pony mocht door regerend indoor-kampioene Ank Wickel in ontvangst worden genomen. Bij de enkelspan pony’s klasse Z ging de kampioenstitel naar Marissa Schuiling met Kyra. Wito Mink kreeg met zijn tweespan Friezen de hoogste dressuurscore van alle deelnemers, nl. 67,75%.
Van de 114 starts in de vaardigheid kwamen slechts 15 combinaties in aanmerking voor de barrage. Voor Hanno van Kalkeren was er een dubbele overwinning. Hij won met zijn fraaie tweespan Appaloosa’s zowel de rubriek dressuur L/M/Z als de vaardigheid M/Z/ZZ. Hij reed van deze rubriek als enige een barrage.
In de rubriek Z/ZZ enkelspan paard werd geen foutloze ronde gereden. Het beste resultaat was voor Steven van de Veen met Wodan, met slechts een halve strafpunt voor tijdsoverschrijding.
Bij de tweespan paarden waren weer Mink en Sueters aan elkaar gewaagd, waarbij wederom Mink aan het langste eind trok.
De top van de grote rubriek enkelspan pony Z/ZZ werd een onderonsje tussen dames. Slechts 2 combinaties reden een barrage; Marissa Schuiling (ZZ) en Anouk de Geijter (Z). Beiden reden in de barrage een bal eraf, maar de snelste tijd was voor Marissa Schuiling, waardoor zij naast haar dressuurtitel ook de ZZ vaardigheidstitel in ontvangst kon nemen.

Klik hier voor alle uitslagen