11 mei 2014

Districtskampioenschap Oost levert veel nieuwe winnaars

In Kootwijkerbroek vond 9 en 10 mei het kampioenschap samengesteld mennen district Oost plaats. Ondanks de zeer natte omstandigheden bleef de bodem begaanbaar en omroeper Jan Kuster hield de stemming er prima in. Zo werd het een mooie wedstrijd met veel blije winnaars. Topper van de dag was Marcel van de Kamp, die als betrekkelijk nieuwkomer de beste punten van de wedstrijd neerzette.


De menner uit Nijkerk is dit jaar in klasse 2 ingestroomd, nadat hij zijn Welsh pony tot M niveau had opgeleid. Dit is zijn derde samengestelde wedstrijd en hij is meteen tot districtskampioen gekroond bij de enkelspan pony’s. Hanno van Kalkeren werd reservekampioen.
Anouk de Geijter sloot haar derde klasse 3 wedstrijd enkelspan pony mooi winnend af met haar Welsh Gijs na een eerste plaats dressuur, de beste vaardigheid en een tweede plaats in de marathon. Helaas geen kampioenstitel voor haar, want er werd niet voldaan aan de eis van minimaal vier deelnemers uit district Oost per rubriek.
Elsbeth Broekhuis reed een sterke wedstrijd met haar blikvangende schimmel Phiero en werd districtskampioen van de grote groep enkelspan paard klasse 2. “Ik heb vooral dressuur geoefend afgelopen winter en dat heeft gewerkt,” aldus Broekhuis. Ad van Zandwijk werd fraai tweede. Bij de enkelspan paarden klasse 3 werd het een nek-aan-nek race tussen Joop Gommers en Arie Dibbits. Dibbits startte voor de tweede keer met zijn jonge paard Dynamo en zette de beste dressuurproef van de groep neer. Beiden legden de vaardigheid foutloos af en in de marathon was Gommers met Bandit een fractie sneller, maar net niet voldoende voor de overwinning. “Ik had dit echt niet verwacht," vertelt Dibbits blij, “eigenlijk wilde ik gewoon goede punten rijden, zodat ik met drie goede wedstrijden naar het NK zou mogen, maar nu heb ik het ticket al meteen en dat is super!”
Melanie van de Bunt uit Lunteren won met haar Welshjes met ruime voorsprong de gecombineerde rubriek tweepan pony klasse 2 en 3. Aart Jan Jansen kreeg het reservekampioenslint omgehangen.
Paul Loman (district West) was met zijn tweespan KWPN’ers Adelaar en Amarreto de beste van de groep tweespan paarden, maar Jan Greve kreeg de kampioenseer en prolongeerde daarmee zijn titel.
Een spannende strijd bij de vierspan pony’s, waar Wout  Jan van Veluw en Gerco van Tuyl om de beste titels streden. Van Tuyl legde een goede basis in de dressuur en reed een foutloze vaardigheid. In de waterbak ging het bijna mis toen van Tuyl van zijn bokkussen viel, maar hij herstelde goed en sloot de wedstrijd winnend af.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto's