7 september 2020

Duitse kampioenstitels voor Strassner, Schäfer en Hellenbrand-afvaardiging Pau bekend

Afgelopen weekend werden in Schildau de Duitse kampioenschappen verreden voor de enkelspan paarden en – pony’s en de paramenners. Voor de enkelspannen was dit tevens de tweede observatiewedstrijd voor het WK in Pau.

Strassner zegeviert

Strassner won de dressuur en de marathon en behaalde de tweede plaats in de vaardigheid waarmee hij de kampioenstitel voor zich opeiste. De Europees kampioen van 2018 bij de Young Drivers won eerder ook al de eerste observatiewedstrijd in Lähden. Titelverdediger Dieter Lauterbach werd tweede met zijn Dirigent terwijl zijn echtgenote Claudia met FST Velten beslag legde op het brons.


Fokko Strassner
Foto: M&M I Maikirschen & Marketing

Top drie naar het WK

Na afloop van het Duits kampioenschap werd bekend gemaakt, dat de drie medaillewinnaars Fokko Strassner, Dieter Lauterbach en Claudia Lauterbach worden afgevaardigd naar het WK. Mocht er een vierde startplaats beschikbaar komen, dan komt Jens Motteler als eerste hiervoor in aanmerking. Op de reservelijst staan vervolgens Klaus Tebbe, Jessica Wächter, Marie Tischer en Christoph Dieker.

Sandra Schäfer Duits kampioen enkelspan pony’s

Sandra Schäfer won met Carino S mede dankzij de tweede plaats in de dressuur en de marathon het kampioenschap bij de enkelspan pony’s. Niels Grundmann won zilver. Schäfer werd met haar tweede pony Nemo von Bergen derde, maar aangezien iedere deelnemer maar één medaille kan winnen, ging het brons naar Anna Genkinger.


Sandra Schäfer
Foto: M&M I Maikirschen & Marketing

Goud voor Ivonne Hellenbrand

Na voorgaande jaren steeds naast de hoogste trede te hebben gegrepen, won Ivonne Hellenbrand in Schildau eindelijk goud in het Duits kampioenschap voor de paramenners. Niet alleen Ivonne, maar ook haar trainer Marco Freund kon zijn geluk niet op. Titelverdedigster Alexandra Röder nam het zilver mee naar huis, het brons werd gewonnen door Heiner Lehrter.

Klik hier voor de uitslagen.


Ivonne Hellenbrand (Archiv)
Foto: Dr. Jürgen Schwarzl

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.