19 augustus 2018

Donaueschingen: Duitse zege voor von Stein and Brauchle

Een jaar voor het Europees Kampioenschap vierspannen was Donaueschingen afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse internationale wedstrijd gastheer van het Duits kampioenschap voor de vierspan pony's en vierspan paarden. Steffen Brauchle won goud bij de vierspan pony's, Georg von Stein won de titel bij de vierspan paarden.

Georg von Stein

Pferde

Georg von Stein begon met de vijfde plaats in de dressuur en maakte dit goed door de marathon te winnen. En dat met een geleende koets, aangezien zijn eigen rijtuig al op transport is naar Tryon. Met slechts 0,47 punten in de vaardigheid stelde hij zijn vierde Duitse titel in zijn carrière zeker en gaf zichzelf hiermee een mooi vroeg verjaardagskado. Von Stein viert op maandag 20 augustus zijn 46ste verjaardag. Het zilver ging naar Dirk Gerkens, Rene Poensgen legde beslag op het brons.

Steffen Brauchle

Pony's

Twee weken geleden won de 30-jarige Steffen Brauchle al het Duits kampioenschap voor tweespan pony’s in Herchenrode, nu reed hij zijn vierspan naar het goud. na zijn zege in de dressuur en de marathon won hij met iets meer dan 13 punten voorsprong op zilveren medaillewinnares Jaqueline Walter en de bronzen Dieter Höfs.

Klik hier voor de uitslagen en de fotoalbums.