16 augustus 2018

Donaueschingen 2018: Dressuurproef Weusthof niet op waarde geschat

Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijd in het Duitse Donaueschingen niet op waarde geschat. Met 51,32 punten eindigde hij als tweede achter de Hongaar Jozsef Dobrovitz (51,02), maar volgens insiders had het op basis van de prestaties de positie van nummer één moeten zijn.

“Dat gevoel had ik zelf ook”, vond Weusthof. “Het was in elk geval mijn beste dressuurproef van dit seizoen, waarin ik al onder de vijftig punten heb gereden. Maar goed, we moeten het er mee doen.” Alleen de Zwitser Rüschlin beloonde de Rossummer met de koppositie, maar daar stonden bij andere juryleden tot veler verbazing ook slechts een vijfde en een zesde plek tegenover.

Mark Weusthof eindigde vrijdagmiddag als 11e in de (bij)rubriek ‘Jacht om punten’, waarbij elke deelnemer in een speciale vaardigheid zijn eigen volgorde van de poortjes mag bepalen en zoveel mogelijk punten moet verzamelen. “Altijd een leuk onderdeel in Donaueschingen”, vindt Mark Weusthof. De proef telde niet mee voor het klassement, waarin Mark Weusthof morgen in de marathon een beslissende slag hoopt te slaan.

Klik hier voor het fotoalbum van de dressuur.

Bron: Hippisch TwenteFoto: Sonja Scharf