13 september 2018

Drebkau 2018: zes paarden afgekeurd

Vanmorgen ging de 13e editie van de internationale menwedstrijd voor tweespannen in het Duitse Drebkau van start met de veterinaire keuring. 138 paarden van 50 deelnemers uit 15 verschillende landen werden voorgesteld aan het internationale jurycorps en de veterinairen. Zes paarden kregen het sein 'not fit to compete'. Antonie ter Harmsel is als enige Nederlandse deelnemer afgereisd naar Drebkau, zijn paarden kwamen probleemloos door de keuring.

Voor de Tsjechische deelnemer Jaroslav Juran en de Oostenrijker Christian Schlögelhofer viel tijdens de veterinaire keuring helaas het doek. Eén van de twee paarden van Juran en twee van de drie paarden van Schlögelhofer werden afgekeurd.

De terreinen van gastheren en deelnemers Torsten en Sandro Koalick liggen er schitterend bij. De ruime losrijterreinen, het ruim opgezette deelnemersterrein en de acht hindernissen op het compacte hoofdterrein met prachtige dressuurpiste vormen de basis voor deze goed georganiseerde wedstrijd. In 2019 is Drebkau gastheer van het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden en dit jaar wordt de wedstrijd goed benut om de laatste puntjes op de i te zetten om een succesvol WK te garanderen.

Klik hier voor het fotoalbum van de veterinaire keuring

Klik hier voor de sfeerimpressieFoto: Dr. Jürgen Schwarzl