13 september 2019

Drebkau 2019: Martin Hölle op weg naar prolongatie titel

Op de tweede dressuurdag van het WK tweespannen in Drebkau konden de toeschouwers genieten van een groot aantal uitstekende proeven. De Duitse menners deden voor eigen publiek van zich spreken, maar moesten hun meerdere erkennen in regerend wereldkampioen Martin Hölle. De Hongaar behaalde een score van 32,39 strafpunten, waarmee hij nu al afstand neemt van zijn naaste concurrenten. Antonie ter Harmsel en Stan van Eijk deden goede zaken voor het Nederlandse team dat voorlopig op brons staat.

Duitsers op dreef

Het publiek kon al vroeg in de ochtend genieten van een aantal goede dressuurproeven, want nog voor de koffiepauze reden er net zoveel rijders onder de 50 strafpunten als gisteren over de hele dag het geval was. Vroeg in het programma nam de Duitse teamrijder Lars Schwitte de leiding in het tussenklassement over van zijn landgenoot Sebastian Warneck die gisteren naar de hoogste score reed. Schwitte behaalde met zijn aanspanning 42,85 strafpunten. Ook Sandro Koalick, organisator van het WK, deed van zich spreken. Met 43,25 had hij een groot aandeel in de zilveren positie van het Duitse team in het tussenklassement na de dressuur.


Martin Hölle
Foto: Krisztina Horváth

Hongaren op goud

Australiër Tor van den Berge was de eerste rijder die onder de 40 punten reed met zijn KWPN-ers Flavian en Heineken. Met een score van 37,46 lijkt zijn verblijf bij landgenoot Boyd Exell het beoogde effect te hebben. Maar ook deze score verbleekte toen de Hongaar Martin Hölle zijn proef reed. Op zijn protocol verschenen de nodige tienen die bijdroegen aan de fraaie eindscore van 32,39 strafpunten. Een eerste stap richting de prolongatie van zijn wereldtitel. Ook Hölles teamgenoten presteerden goed. Kristof Osztertag kwam uit op 48,58 strafpunten, slechts 0,07 achter zijn landgenoot Jozsef Dobrovitz jr. Hongarije neemt door deze prestaties de leiding in het klassement.


Antonie ter Harmsel
Foto: Krisztina Horváth

Team NL op brons

De ploeg van bondscoach Ad Aarts heeft voortreffelijk gepresteerd in de dressuurring. Antonie ter Harmsel reed zijn span naar het beste Nederlandse resultaat met een score van ruim 70 procent. Met 47,51 strafpunten staat hij op de negende plaats.

Stan van Eijk bewees het Nederlandse team eveneens een grote dienst door onder de 50 strafpunten te blijven. Van Eijk presenteerde zijn paarden Tibor en Zorac op zeer constante wijze en dat werd door de jury beloond met 49,78 strafpunten, goed voor de 15e stek. Slechts van één jurylid kreeg hij een keer een vijf, de rest van de cijfers waren dikke voldoendes.
Theo Timmerman staat als individueel deelnemer op de 21e plaats.

Morgen staat de marathon op het programma. De eerste aanspanning gaat om 09.00 uur van start.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

Klik hier voor de foto’s

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.