12 september 2019

Drebkau 2019: Sebastian Warneck voorlopig aan de leiding

Vandaag reden 41 spannen de ring binnen op de eerste dressuurdag van het WK tweespannen in Drebkau. Slechts drie rijders bleven onder de 50 strafpunten. De Duitser Sebastian Warneck nam al vroeg op de dag met 47,25 strafpunten de leiding in het voorlopige klassement en stond deze niet meer af. Met een voorlopige 13e plaats is Raymond Letteboer na de eerste dag de hoogstgeplaatste Nederlander.

Sebastian Warneck
Foto: Krisztina Horváth

De voor eigen publiek rijdende Sebastian Warneck, op het vorige WK nog winnaar van het zilver, had zijn makkelijk bewegende KWPN-ers Balos en Beat me Okydo ingespannen. Hij reed een zeer constante proef, waarvoor hij van het Spaanse jurylid Medina zelfs een 10 kreeg voor de algemene indruk.
Ook Jozsef Dobrovitz jr. reed onder de 50 punten. Met zijn score van 48,51 strafpunten en een voorlopige tweede plaats deed hij goede zaken voor het Hongaarse team dat zijn wereldtitel verdedigt. De Duitse menners zijn goed op dreef, want Stefan Schottmüller, die overigens geen deel uitmaakt van het Duitse team, staat op virtueel brons met een score van 49,31 strafpunten.

De beste Nederlandse score kwam vandaag van Raymond Letteboer, die als individuele deelnemer deelneemt. Met 57,90 strafpunten staat hij op de voorlopige 13e plaats.
Voor Nederland kwam vandaag één rijder uit het Oranje-team van Ad Aarts aan de start. Geert Dijkhof verloor veel punten in zijn vrije stap onderdelen met zijn paarden Carino en Goirgio. Hij staat met 59,03 strafpunten op plaats 20. Carlo Vermeulen reed aan het eind van de middag zijn paarden Barichello en Vincent naar een score van 61,43. Ook bij hem gingen veel punten verloren in de vrije stap.

Morgen rijdt de tweede helft van het deelnemersveld de dressuurpiste binnen. Ook titelverdediger Martin Hölle komt dan aan de start. Voor het Nederlandse team komen Stan van Eijk (09.40) en Antonie ter Harmsel (15.35) in actie. Theo Timmerman rijdt morgen om 13.55 uur zijn proef voor het individuele klassement.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen en foto’s