20 juni 2016

Harrie Verstappen sterk in Drebkau

Tweespanrijder Harrie Verstappen reed afgelopen weekend een ijzersterke wedstrijd in het Oostduitse Drebkau. Verstappen eindigde als derde in het 36 deelnemers tellende veld. Bij de tweespan pony's eindigde Melanie van de Bunt op een mooie vierde plaats. Mark Weusthof zette de beste Nederlandse prestatie neer bij de vierspannen en werd zevende.


Bij de tweespan paarden eiste dressuurwinnaar Stefan Schottmüller de eerste plaats op, voor zijn landgenoot Sebastian Warneck. Antonie ter Harmsel reed een keurige dressuurproef in de door de hevige regenval zeer zware baan en werd 12e in het totaalklassement.

Bij de vierspannen won Chester Weber de dressuur. De marathonzege ging naar de Zwitser Jerome Voutaz, die wat goed te maken had na Saumur. Weber stond op flinke voorsprong voor de vaardigheid, maar moest zijn kansen op de eerste plaats bijna inleveren toen hij er drie balletjes aftikte, terwijl Voutaz foitloos bleef. Weber won uiteindelijk met 0,13 strafpunten voor op Voutaz.
Mark Weusthof behaalde de zevende plaats in de dressuur en de marathon en klom op naar de vijfde plaats. De vaardigheid van de Duitse parcoursbouwer Josef Middendorf bleek echter een fikse scherprechter, want ook Weusthof liep de nodige strafpunten op en zakte twee plaatsen in het eindklassement.
Rob Lommers was onder andere naar Drebkau afgereisd om zich te kwalificeren voor het WK in Breda, maar wist in de dressuur helaas niet onder de minimumgrens van 65 strafpunten te blijven.

 

Melanie van de Bunt begon met de vijfde plaats in de dressuur en stond na de marathon op de zesde plaats. Van de Bunt wist als enige van haar rubriek de vaardigheid foutloos binnen de toegestane tijd af te leggen. Met deze knappe prestatie klom zij op naar de vierde plaats in het eindklassement, dat werd gewonnen door de Duitser Jan-Felix Pfeffer, gevolgd door Dieter Baackmann en Niels Kneifel.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's