31 mei 2018

Drebkau maakt zich op voor het WK tweespannen 2019

Vanmorgen vond de persconferentie plaats van het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden, dat van 11 tot en met 15 september wordt gehouden in het Duitse Drebkau. Het organisatiecomité met aan het roer gastheer en internationaal tweespanrijder Torsten Koalick verwacht rond de 80 menners uit 20 landen.

De rij-en mensportvereniging in Drebkau telt een aantal menners die zowel nationaal als internationaal al successen hebben geboekt en het organisatieteam was zeer verguld met de toewijzing van het WK.

De voorbereidingen zijn in volle gang om het WK tot een groot succes te maken. Naast het herontwerp van een evenementenhal en de zichtbare uitbreiding van de wedstrijdfaciliteiten, werden er contacten gelegd, partnerschappen gevormd en werden initiële sponsorovereenkomsten getekend. Zo is de organisatie erg blij met Sparkasse Spree-Neiße die het sponsorcontract al heeft ondertekend.

Van 14 tot en met 16 september 2018 staat de generale repetitie op het programma met een internationale driesterren-wedstrijd voor tweespan paarden.

Tijdens het WK 2019 wordt er een afwisselend programma geboden, waaronder de regionale markt ‘Brandenburg beleven en genieten’. Daarnaast wordt er onder het motto ‘Cowboys en Indianen’ een groot aantal activiteiten voor kinderen georganiseerd, is er een middeleeuwse markt en voor de juiste sfeer vindt het tweede ‘Lausitzer Oktoberfest’ plaats in Drebkau. Als klap op de vuurpijl transformeert Schlagerster Vanessa Mai met haar band het terrein in een concertarena om alle gasten op een mooi feest te trakteren.

Klik hier voor meer informatie over de CAI3* Drebkau van 14-16 september 2018.

Klik hier voor meer informatie over het WK tweespannen Drebkau van 11-15 september 2019.


Sandro Koalick
Foto: Krisztina Horváth