16 augustus 2014

Drebkau: Stan van Eijk wint de marathon

Tweespanrijder Stan van Eijk heeft vandaag in het Duitse Drebkau een fantastische prestatie geleverd. De 25-jarige menner uit Schinveld gaf zijn collega-menners het nakijken tijdens zijn internationale debuut door de marathon op zijn naam te schrijven.


Stan van Eijk was de Duitse menners, die in Drebkau strijden om het nationaal kampioenschap, te snel af met met de 7-jarige KWPN-ruin Rep en de 12-jarige merrie Jones. Van Eijk zette snelle tijden neer in de lange hindernissen en bleef de winnares van Riesenbeck Carola Slater-Diener met iets minder dan twee punten voor.
“Ik had eigenlijk helemaal geen tevreden gevoel na de marathon,” vertelt Van Eijk. In hindernis twee reed ik een poort voorbij, wat me tijd kostte. Daarna heb ik het iets rustiger aan gedaan, maar blijkbaar was het snel genoeg! Mijn paarden waren topfit en dat was maar goed ook, want het was een pittige marathon met veel omhoog en omlaag en kort draaiwerk. Ze hebben het super gedaan.”
Marathonspecialist Arndt Lörcher werd derde. Carlo Vermeulen eindigde als twaalfde in het 25 deelnemers tellende veld.

Na de dressuur en de marathon is Van Eijk opgeklommen naar de negende plaats in het tussenklassement, waarin Anna Sandmann de leiding heeft genomen. De top zes staat echter binnen twee punten van elkaar, wat morgen voor de nodige spanning zal zorgen in de vaardigheid. Van Eijk staat zeven punten achter Sandmann, Carlo Vermeulen bezet de 14e plaats in het tussenklassement.

Klik hier voor de uitslagen.