27 augustus 2019

Drie Koninklijke Onderscheidingen voor vrijwilligers Aangespannen Dag Gilze

Op 24 en 25 augustus werd het zilveren jubileum gevierd van de Aangespannen Dag Gilze. De feestvreugde tijdens deze warme editie naderde op zondag een nieuw hoogtepunt met de uitreiking van koninklijke onderscheidingen door burgemeester Jan Boelhouwer aan maar liefst drie, niets vermoedende vrijwilligers van het eerste uur van de Aangespannen Dag.

Vrijwillgers Lian Thielen, Jan Voermans en Frie Klijs zijn al vanaf de eerste editie betrokken bij het evenement en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens de KNHS en Mendistrict Zuid ontvingen zij ook een prachtige bos bloemen uit handen van Wilfried Lempens en Henk Meijs. De gedecoreerde vrijwilligers voelden zich bevoorrecht de onderscheidingen te mogen ontvangen.

Ruim 25 jaar geleden is de Aangespannen Dag Gilze begonnen als een idee om recreanten en liefhebbers van het aangespannen rijden elkaar te laten treffen. De wedstrijd is daarna uitgegroeid tot een groot evenement dat bezocht wordt door veel menners uit de omgeving,  maar ook verder weg uit Nederland en België.

De goed opgezette wedstrijd was dit jaar een mooie gelegenheid voor de menners om hun span te testen voor de KNHS – kampioenschappen klasse L en M, die over anderhalve week in Hengelo plaatsvinden.
Ook de Belgische international Glenn Geerts gaf mooie complimenten aan de organisatie van de Aangespannen Dag. Ooit begon zijn mencarrière in Gilze en hij maakt een vergelijk met de prestigieuze wedstrijd van Aken: “Aken is de grootste wedstrijd van Duitsland, daar is alles ook ‘top’ geregeld. Maar als je ziet wat ze dan hier in Gilze wegzetten met een veel kleiner budget, dan is dat echt fantastisch. Gilze is gelijk aan Aken, alleen wat kleiner, maar doet er zeker niet voor onder!”

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbumFoto: Michiel Klep