23 mei 2022

D+V Nijkerk profiteert van het mooie weer

Zaterdag 21 mei organiseerde Menclub De Lange Boom uit Nijkerk een dressuur en vaardigheid - wedstrijd. Op het mooie veld achter Manege Luxool werden twee dressuurringen uitgezet en binnen werd er door parcoursbouwer Wim de Groot een vaardigheid gebouwd die als technisch en uitdagend werd ervaren.

Om half negen ’s ochtends verscheen de eerste deelnemer aan de start in de dressuur en de rest van de dag was het één en al bedrijvigheid met aanspanningen die richting de dressuurvelden reden en aanspanningen die de binnenhal verkozen. Betere weersomstandigheden konden organisatie en deelnemers niet wensen, iets dat bijgedragen heeft aan het slagen van het evenement.

In de dressuur werden er ruim tachtig proeven beoordeeld en in de vaardigheid 69 parcoursen waarvan er slechts vijftien foutloos waren. Dertien deelnemers verschenen aan de start van de barrage.

Het secretariaat kampte met enkele technische problemen waardoor de prijsuitreikingen wat langer op zich lieten wachten dan gehoopt, maar de mooie prijzen maakten veel goed!

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum


Natasja Verheul
Foto: Jan Schrijver