7 november 2014

Eerste finalisten Indoor Nijkerk bekend

Gisteren is Indoor Nijkerk van start gegaan met de rubriek enkelspan paard. De hindernissen zijn spectaculair en de parcoursen zijn selectief. Vreemd genoeg waren niet de hindernis met bewegende delen en de waterpartij de scherprechters. De ‘Visser hindernis’ gebouwd uit zwarte pilaren en balken was degene die de meeste moeilijkheden opleverde.


Ruim veertig enkelspannen bonden met elkaar de strijd aan om een finaleplek. Tien rijders komen terug in de finale van zaterdagavond. Vooral het tweede parcours was selectief, want slechts een enkeling bleef foutloos. Elsbeth Broekhuis plaatste zich als eerste voor de finale met haar schimmel Phierro. Opvallend was ook het mooie resultaat van Anniek Schuiling. Zij reed stijlvol en ijzersterk rond en plaatste zich als tweede. Piet Peepers die het spelletje als geen ander kent liet verder alle jeugd achter zich en is als derde geselecteerd voor de grote finale van Menindoor Nijkerk. Ook een mooi resultaat voor Kimberley van Ede met het paard Valentino van de familie Van Overveldt. En een verrassend optreden van Henk Geurtsen die na zeven jaar weer aan start kwam in Nijkerk. Hij reed Po-ente, de schimmel van zijn echtgenote, naar de achtste plek en was dolblij met zijn finale plaats.
Verder zijn geselecteerd Bernie Damen, Pieter Karelse, Henry Bast, Jauke Leferink en Ronald Tomassen. De finale start zaterdagavond 8 november om 18.30 uur.                            

Vanochtend is de wedstrijd begonnen met de pony-enkelspannen. Nederlands kampioene Marissa Schuiling was de beste in de voorrondes. Zij was in beide parcoursen razendsnel én foutloos. Ook Tonnie Cazemier liet alle ballen liggen, maar hij was iets langzamer dan Schuiling en moet Ronald Looijmans nog voor zich dulden. Negen pony-enkelspannen, waaronder de thuis rijdende Ian van Dasselaar verschijnen morgenavond in de finale. Van Dasselaar won onlangs de minimarathon in Utrecht, maar Schuiling zal hem zeker het vuur aan de schenen leggen.Het hoge niveau in de enkelspan rubriek viel op. Het zal beslist een zeer spannende finale worden waar ook Mart Koerhuis, Melanie Dekker, Cornelis van der Wal, Jaap de Vries en Pamela Schraal alles op alles gaan zetten om een podiumplaats te bemachtigen. 

Alle uitslagen vind je op http://80.60.79.89/indoor/output.php?name=indoor