28 november 2013

Eerste Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel met mooie prijzenpot

De vergrote manege van de Willaerruiters in Scherpenzeel is een ideaal onderkomen voor een indoormarathon. Een enthousiaste groep menners haalde alles uit de kast om dit te realiseren. Vrijdag 13 en zaterdag 14 december is de eerste minimarathon Scherpenzeel een feit.

De werkgroep wist een groep sponsors voor zich te winnen met als hoofdsponsor Kraay Trailers en Mensport uit Nijkerk. Dit resulteerde in een totale prijzenpot van €2.500,- en een deelnemersveld van meer dan 100 aanspanningen.
De winnaars van de finale rubrieken op zaterdagavond maken kans op de Kraay indoor kerstmarathon hoofdprijs van maar liefst €500,-. Het maximum aantal deelnemers was drie weken voor aanvang van de wedstrijd al bereikt.
Het evenement start vrijdagavond met jeugdrijders die strijden om de Jan Kuster Wisselbeker. Speaker en voormalig tweespan rijder Jan Kuster uit Tiel zet zich sinds jaar en dag met hart en ziel in voor de mensport en de minimarathon in het bijzonder. Het enthousiasme waarmee hij als speaker de verrichtingen van de jongste menners omlijst, is bijzonder aanstekelijk!
Na de jeugd komt de rubriek tweespan pony’s aan start. Zaterdag rijden de overige rubrieken.
Hans Zumbrink uit Houten is verantwoordelijk voor het parcours, dat ruim van opzet is en drie meervoudige hindernissen bevat. Het parcours leent zich bijzonder goed voor mooie finaleritten op zaterdagavond.

Klik hier voor meer informatie