15 december 2013

Eerste Kraay indoormarathon Scherpenzeel een succes

In de eerste editie al een wachtlijst en bekende namen aan de start; de eerste Kraay indoormarathon mag een succes worden genoemd. Opvallend genoeg eindigde geen één winnaar van de eerste manches als uiteindelijke winnaar in de finale.


Het venijnige lijntje van 10 naar 11, vlak voor de finish kostte Cees Meel Roseboom met zijn tweespan dravers de overwinning. Mike van Wijk met zijn prachtige span bruinen stuurde met het grootste gemak zijn span door de wendingen en won de rubriek tweespan paard. Van Wijk was helemaal in zijn sas dat hij zijn hoefsmid er nu eindelijk eens afreed bij een indoor marathon.
Bij de langspannen paarden was René Schuiling verreweg de beste. En bij de vierspannen pony klopte Marijke Hammink de snelle jongens Gerco van Tuyl en Wout-Jan van Veluw. Na loting onder de rubriekswinnaars kon Govert de Koning de envelop met 500 euro in ontvangst nemen.

Klik hier voor alle uitslagenBas Dijkstra plaatste zich als laatste voor de finale bij de enkelspan pony en ging er met de overwinning van door. Winnaar van het basisparcours enkelspan pony Jaap de Vries reed voordat hij startte door een meervoudige hindernis. Een diskwalificatie was helaas het gevolg.
Bert van den Hater's paard struikelde na de finish in het basisparcours en kwam bijna ten val. In de finale was van struikelpartijen absoluut geen sprake en Bert ging met ruim 2 seconden voorsprong met de overwinning aan de haal.
Johan van Beek was de enige bij de tweespan pony’s die foutloos rondreed, maar Govert de Koning was hem veel sneller af en won, ondanks 2 afgereden ballen de finale.
Anoeska de Vries (enkelspan paard) was de snelste deelneemster van alle finalisten. Met haar schimmel stuurde ze behendig door de vaak slinks opgestelde poorten. Maar ze reed er net een bal teveel af, wat haar de overwinning kostte. Bert van den Hater was de gelukkige winnaar van deze rubriek.