10 november 2014

Eerste startbewijzen Strijd der Districten vergeven

Tijdens de zeer geslaagde Menindoor Nijkerk werd op zaterdagavond 8 november niet alleen gestreden om een plaats op het erepodium, er werd onder de menners van District Oost ook flink gevochten voor de felbegeerde startbewijzen voor de Strijd der Districten op zondag 1 februari in Ermelo.

Marissa Schuiling uit Herveld werd derde bij de enkelspan pony’s en zette daarmee het beste resultaat van District Oost neer. De regerend Nederlands kampioene mag voor de tweede keer haar District verdedigen. Haar jongere zus Anniek werd nipt tweede in de finale van Nijkerk en mag hierdoor met haar enkelspan paard deel uitmaken van het team van Oost.
Marijke Hammink uit Bornerbroek liet in de finale van de vierspan ponyrubriek één balletje rollen, wat haar de eindoverwinning kostte. Maar zij kreeg wel het groene licht voor Ermelo.
Joris Schoonderbeek uit Nijkerk won mede dankzij een fantastisch snel gereden rit de finale van de tweespan pony’s en kreeg tijdens de prijsuitreiking het startbewijs overhandigd. Cees Meel Roseboom uit Overberg was zijn concurrenten te snel af in de finale van de tweespan paarden en ook hij zal op 1 februari zijn uiterste best doen District Oost naar de overwinning te helpen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Klik hier voor meer informatie over de Strijd der Districten.