12 maart 2020

Eerste thema – buitenrit vanaf het NHC Ermelo op 26 april

Op zondag 26 april wordt er vanaf het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo een eerste thema-buitenrit georganiseerd voor ruiters én menners, met als onderwerp: "Voor de eerste keer weer naar buiten door de ogen van je paard!”

Na ontvangst van de deelnemers om 11.30 uur in Brasserie de Ruif met een welkomstdrankje, geeft ervaringsdeskundige Carolien Staal de nodige adviezen, tips en weetjes om je paard en jezelf een fijne eerste buitenrit te bezorgen, en geeft zij uitleg over het rijden van een digitale route om je op weg te helpen.

Rond 12.30 uur beginnen de ruiters en aanspanningen aan een prachtige rit van ongeveer 2,5 uur door de Veluwse bossen, met onderweg tijd voor een stop met een verfrissing voor de deelnemers en hun paarden. Tussen 17.00 uur en 18.00 wordt de laatste deelnemer terug verwacht op het NHC.
Voor de start en na de finish is er een veterinaire check door dierenarts Frans Arts, zodat je inzicht krijgt in de conditie en de gesteldheid van je paard.

Als afsluiting kun je gezellig napraten tijdens een goed verzorgd voorjaarsbuffet in de Brasserie. Wanneer je nog nooit op het NHC geweest bent is de mogelijkheid je op te geven voor een gratis rondleiding. Er zijn mogelijkheden om je paard te stallen op het centrum en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

De kosten van deze themarit zijn €30,- per ruiter / aanspanning en voor KNHS leden €25,- per ruiter / aanspanning. Prijs exclusief stalling en voorjaarsbuffet (zie inschrijfformulier op de website).

In het kort:
11.30 uur: ontvangst in de Brasserie de Ruif
12.30 uur: start themarit
17.00 – 18.00 uur: aankomst tijd laatste deelnemers, met aansluitend het voorjaarsbuffet.

Klik hier voor meer informatie