11 augustus 2022

Duitse genomineerden WK enkel- en vierspannen bekend

Het WK Vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro staat van 21 t/m 25 september op de kalender en wordt op dezelfde locatie, direct na het WK eventing gehouden. De enkelspannen gaan van 15 t/m 18 september de strijd met elkaar aan voor de wereldtitel in het Franse Le Pin au Haras. Het Duits Olympisch Comité voor Paardensport (DOKR) heeft inmiddels bekend gemaakt welke Duitse menners hun land zullen vertegenwoordigen.

Enkelspannen

Het WK enkelspannen vindt de week voor het WK vierspannen plaats. “We mogen drie menners selecteren voor het team en er mogen twee tot vijf individuele menners deelnemen. Nadat de deadline van de inschrijvingen voorbij is, maakt de organisatie van het WK het definitieve aantal toegelaten individuele menners bekend”, vertelt Otto-Erley, sportcoördinator van de Duitse Hippische Federatie (FN) en DOKR-directeur. De volgende menners zijn genomineerd voor het WK enkelspan (in alfabetische volgorde): Claudia Lauterbach met Velten, Dieter Lauterbach met dirigent, Ulrike Schmidt met Nicolai, Marie Tischer met Fortino, Anne Unzeitig met De Niro en Jessica Wächter met Charly Brown.

Vierspannen

Voor het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro zijn de volgende menners geselecteerd (in alfabetische volgorde): Michael Brauchle, Dirk Gerkens, Mareike Harm, Rene Poensgen, Anna Sandmann en Georg von Stein. “Op dit moment ziet het er naar uit dat er drie menners voor het team rijden en kunnen er nog drie individuele menners starten”, zegt coach Karl-Heinz Geiger. “Na overleg met Christoph Sandmann hebben we hem naar eigen wens niet geselecteerd, maar hij is wel beschikbaar als reserve, mocht een van de menners toch niet deel kunnen nemen”, legt Fritz Otto-Erley uit.

Bron: FN


Marie Tischer
Foto: Peter Kees