16 september 2016

Elsegem: De wedstrijd is gestart!

Vanmiddag is de internationale tweesterren-wedstrijd en het Belgisch Kampioenschap in Elsegem van start gegaan met de veterinaire keuring. Ruim 180 paarden en pony's werden aan de twee jurycorpsen voorgesteld. De Belgische vierspan ponymenner Nathan Nijs moet het deze wedstrijd met vier pony's doen, één van zijn pony's kreeg het sein 'not fit to compete'.
Alle Nederlandse deelnemende paarden en pony's kwamen probleemloos door de keuring. Pony vierspanrijders Edith Chardon, Joey van der Ham, René Limpens en Marcel de Vries en vierspanrijder Harry Streutker nemen deel aan de tweesterren-wedstrijd. Gerard Leijten start met zijn tweespan in de nationale rubriek.

De wedstrijd vindt plaats op de terreinen van De Strohoeve van initiator Willy Naessens en het nabijgelegen domein De Ghellinck. Er is de afgelopen weken met man en macht gewerkt om deze eerste internationale menwedstrijd in België sinds jaren goed voor te bereiden.

Morgen rijden de 74 deelnemers dressuur en vaardigheid. Op zondag volgt de spectaculaire marathon, die om ca. 11.00 uur stilgelegd wordt voor een optreden van de populaire meidengroep K3. Voor dit intermezzo en de vele andere randactiviteiten worden enorme aantallen toeschouwers verwacht op De Strohoeve.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.