8 september 2020

En ook de impulsmarathon Oirschot gaat niet door

De op 18 oktober geplande, jaarlijkse oefenmarathon bij Steenhof Stables in Oost- West- en Middelbeers gaat ook niet door. Helaas durven de Gemeente Oirschot en daardoor ook de organisatie van de oefenmarathon het niet aan om in deze onzekere tijden en alle extra coronamaatregelen dit evenement te organiseren.

De, door de gemeente Oirschot geëiste, extra voorzieningen zijn helaas niet realiseerbaar. In de beslissing van de organisatie telt het enorme verlies van de drijvende kracht Theo Sweegers, die op 20 augustus plotseling ten gevolge van een wespensteek is overleden, zeker zwaar mee.
Theo, op alle vlakken inzetbaar en die met zijn twee rechtse handen deze wedstrijd droeg, zal nog vaak gemist worden. Van het begin tot het einde, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was hij de afgelopen twintig jaar zeer nauw betrokken bij de organisatie van veel wedstrijden, en met name bij de jaarlijkse oefenmarathon.

In 2021 wordt bij Steenhof Stables van 8 tot en met  11 juli het nationale en internationale ponymennen georganiseerd voor de klasse Z. Tijdens deze wedstrijd vindt ook het NK ponymennen plaats dat dit jaar helaas niet door kon gaan door het coronavirus. In het najaar van 2021 staat ook de oefenmarathon weer op de planning. Blijf allemaal gezond!

Bij vragen, neem gerust contact op met het secretariaat: [email protected]