22 April 2014

“A wonderful man” Nelson Mitchell passed away

Nelson Mitchell, de man achter George Bowman sr., een van de grootste en bekendste menners van Groot Brittannië, is op 19 april overleden. Nelson werd 86 jaar.

Nelson heeft zijn hele leven met paarden gewerkt en toen George Bowman met mennen begon na een serieus ongeluk op zijn werk in 1970 werd Nelson zijn trouwe steun en toeverlaat. ‘Goed met paarden’ en altijd vriendelijk reed Nelson meer dan 40 jaar met George mee en was een belangrijk lid van Team Bowman bij elke coachrit en menwedstrijd. Hij hielp altijd, of het nou een lesdag was van de lokale menvereniging bij Bowman in Penrith was of een excursie met de road coach naar de Wereldruiterspelen, Nelson was er altijd bij. Hij maakte deel uit van Team Bowman op elk WK vierspannen, vanaf hun eerste WK in 1974 toen ze teamgoud wonnen en George individueel brons. Hij fungeerde als navigator van George zo lang zijn gezondheid het toeliet, hij zorgde er voor dat de presentatiekoets in perfecte staat bleef, was kok op de wedstrijden en zijn ontbijten waren legendarisch.
Na een kop koffie met ‘bruine melk’ (Schotse Whisky), gingen ze ’s winters elke ochtend rijden met de jonge paarden van George, iets wat Nelson niet wilde missen, wat voor weer het ook was.
Nelson ging afgelopen donderdag nog uit rijden met George, werd op Goede Vrijdag ziek en overleed op zaterdag. Nelson laat een vrouw, dochter, twee kleinkinderen en een achterkleinkind achter.