13 February 2015

Christian Iseli new Course Designer Royal Windsor Horse Show

De nieuwe parcoursbouwer van de Royal Windsor Horse Show Christian Iseli bracht op donderdag 12 februari een bezoek aan de wedstrijdterreinen in Windsor. De organisatie besloot voor 2015 en 2016 een nieuwe parcoursbouwer aan te stellen.
Christian heeft de 4-sterren status en heeft de afgelopen decennia een groot aantal Wereldkampioenschappen gebouwd. Het was de eerste keer sinds 2000 dat Iseli weer aanwezig was op de terreinen van Windsor. “Ik heb hier zelf met een vierspan deelgenomen en we stonden toen gestald bij de koninklijke stallen. Het voelt heel goed om weer terug te zijn. Het is mijn eerste keer hier in Windsor als parcoursbouwer.”

Iseli gaat dit jaar één nieuwe hindernis ontwerpen ter voorbereiding op 2016, wat een groots evenement gaat worden met het oog op de 90ste verjaardag van Koningin Elisabeth. Dan worden er meerdere nieuwe hindernissen gebouwd en komen er nieuwe losrijterreinen, die overigens als het weer het toe aat dit jaar al in gebruik worden genomen. Het stallingsterrein komt volgend jaar naast de losrijterreinen. “Ik wil graag meer variëteit aanbrengen in de nieuwe hindernissen en Land Rover, de hoofdsponsor van het mennen, zorgt voor meer aankleding, vlaggen en Land Rovers in de hindernissen.”

Door de beperkte beschikbare ruimte is het mennen in Windsor dit jaar alleen voor de vierspan paarden en vierspan pony’s en is er plaats voor maximaal 45 deelnemers.