5 June 2015

Dillenburg: German drivers in the lead

Gisteren en vandaag stond in Dillenburg bij internationale enkelspanwedstrijd de dressuur op het programma. Inmiddels zijn de klassementen opgemaakt en gaan Duitse namen aan de leiding. Toch kwamen de Nederlandse enkelspanners goed mee.


Photo: Esther Klok


The top three in the pony class was dominated by Germany, as Patrick Hanisch finished second and Fabian Gänshirt came third. Best foreign driver was Linnea Kristensen from Sweden on the fourth place, followed by newcomer Arion Vissers from the Netherlands in the fifth position.Photo: Esther Klok

Saskia van Heesch from the Netherlands finished with a difference of only 0,76 on the third place, closely followed by her compatriot Saskia Siebers and German competitors Dieter Lauterbach and Lars Krüger.

Click here for the starting orders and resultsBij de pony’s won Rietzler Herbert met Nakuri met een score van 44,61. Arion Vissers was met Quinty de beste Nederlandse. Zij reed nog net onder de vijftig strafpunten (49,98) en behaalde een fraaie vijfde plek. De zandpiste van het Landgestüt was best zwaar en dat maakt het moeilijk om een ontspannen, lichtvoetige proef neer te zetten. Met 55,87 staat Annegreet Zaaijer twaalfde en titelverdediger Tonnie Cazemier reed Equile’s Jeroen naar een score van 56,70.

Voor Unique, het kolossale paard van Saskia van Heesch is de ondergrond in Dillenburg alleen maar een voordeel. Van Heesch rijdt haar eerste wedstrijd van het seizoen en gooide direct hoge ogen Ze werd derde met 41,98. Het verschil met de nummers één en twee is minimaal. Zowel Marlen Fallak als Philippe Faisst kregen 41,22 strafpunten. Op de vierde plaats staat Saskia Siebers met 44,93.
Frans Hellegers (50,18), Rudolf Pestman (47,62), Eline Houterman (49,98) en Anniek Schuiling (51,78) staan allen in het eerste rijtje en dat biedt perspectief. De marathon in Dillenburg is zwaar en kent pittige uitdagingen door het hoogteverschil en de lastige hindernissen. Morgen kan er dus van alles gebeuren.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum